HeikkiSalmela

Salmela sulkee suunsa


Salmela sulkee suunsa
Tulin julkisuuteen kertomaan yrittäjän mielipiteeni Suomen talouskriisistä. Mielestäni työtä pitää tehdä nykyistä enemmän. SAK hyväksyi saman periaatteen, kun työajan pidennyksestä sovittiin. Kilpailukykysopimusta vastustavat ammattiliitot käyvät poliittista sotaa Juha Sipilän hallitusta vastaan. Siinä sivussa henkilööni käydään käsiksi vihapuheilla ja asiallinen keskustelu tuhotaan. Nyt ymmärrän, miksi yrittäjät eivät puhu julkisuudessa. He eivät halua joutua ammattiliittojen moukaroimiksi.
Olen saanut lausua mielipiteeni. Kiitos siitä tiedotusvälineille. Jatkossa keskityn perheyritykseeni, 6.000 henkilön työllistämiseen ja heidän palkkojensa maksamiseen.
Heikki Salmela
Perheyrittäjä, Turku

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (57 kommenttia)

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Näyttää enemmän nimettömänä kirjoitetulta yleisöosastokirjoitukselta, joten sen näyttöarvo on lähinnä anekdootin tasolla.

Käyttäjän HeikkiSalmela kuva
Heikki Salmela

Minäkään en tiedä ketä oli haastateltu, olen kuitenkin paljon tekemisissä henkilökuntamme kanssa ja tunne on molemmin puolinen, minulle on tullut useasti sähköposteja jossa kiitetään että saa olla Hesellä töissä. Paljon on tullut esille henkilöitä joita olen tavannut jossain neuvotteluissa ja ovat kertoneet olleensa nuoruudessa Hesellä töissä ja ovat oppineet työelämän aakkoset ym.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #18

Niiden aakkosten oppimiseen ei oikeastaan tarvitakaan mitenkään optimeja olosuhteita. Jopa päinvastoin, kantapään kautta oppii jopa tehokkaammin.

Vai mitä yritit sanoa?

Mitä tulee noihin kiitteleviin sähköposteihin, se kuvaa juuri sitä nurinkurin kääntynyttä asennetta nykyaikana: Vanhanajan patruunan oli ihan oikein rikastua työntekijöiden työllä, koska hän tarjosi heille elannon ja hän oli yhtä kiitollinen heille, kuin he hänelle. Asetelmassa molemmat tarvitsivat kumpaakin ja patruuna tosiaan elätti työntekijän siitä hyvästä että itse rikastuu. Eli se jonka tässä pitäisi kiitteleviä sähköposteja lähetellä, olet sinä. Ilman työntekijöitäsi ei montaa purilaista myytäisi.

Huomasitko muuten? Siirryit anekdootista toisen käden tietoon anekdootista.

Käyttäjän HeikkiSalmela kuva
Heikki Salmela Vastaus kommenttiin #42

Ideologia istuu kovassa, se on sinun oikeutesi, kokeile ja ryhdy antamaan toitä toisille se parantaa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #53

Ideologia? Minkä ideologian sinä löydät viestistäni?

Käyttäjän HeikkiSalmela kuva
Heikki Salmela Vastaus kommenttiin #57
Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #58

Muuta.

Eli et osaa sanoa mitään, mutta piti silti yrittää ad hominemin tynkää heittämällä jotain ideologiasta?

Juuso Paaso

"Valve" on aivan hyvä kirjoitusvirhe, koska PAM on tässä ollut ansiokkaasti hereillä.

Heseorja sen sijaan ei. Hän kirjoittaa: "Muistan lukioajoiltani tytön, joka oli kaveripiiristämme ainoa, joka ei käynyt töissä. Ei kuulemma tarvinnut, kun vanhemmat maksoi opiskelun ja opintoraha jäi vielä ylimääräisenä käteen." Eli suomeksi: koska rikkaat vanhemmat hemmottelivat lukiokaveriani, sosiaaliturva on passivoivaa. Tällainen ajattelumalli on peräisin valitettavan tutusta unimaailmasta.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Kiitos hyvistä hampurilaisista.

Moni yrittäjä tulee julkisuuteen kertomaan mielipiteensä.
Moni yrittäjä hämmästyy myös siitä totuudesta, joka
silmille ryöpsähtää, kun seinä on viety välistä pois.
Et sinä ole ensimmäinen yrittäjä, joka joutuu pesemään kasvonsa
sen tiimoilta mitä totuus oli.

Oppia ikä kaikki Heikki.

Voit kuitenkin olla siitä ylpeä, että

edelleenkin hesen hampurilaiset ovat parempia kuin mäkin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Totuus, hmm... Sinun totuus vs Heikin totuus, mistä päättelit että sinun un todempi?

Käyttäjän HeikkiSalmela kuva
Heikki Salmela

"Et sinä ole ensimmäinen yrittäjä, joka joutuu pesemään kasvonsa
sen tiimoilta mitä totuus oli." Tämä oli minulle uutta, kun olen tottunut toimimaan rehellisesti ja puhumaan suoraan asiat omissa työtehtävissä ja olen sillä pärjännyt. En osannut kuvitella miten raakaa poliittinen peli on kun taistellaan kansan mielipiteistä. Siellä näyttelee muunnettu totuus valitettavan suurta roolia. Siksi kansamme tila on mikä on.

Käyttäjän saijahakonen kuva
Saija Hakonen

Kiitos Heikki, että toit asioita esiin yrittäjien näkökulmasta. Olet ihan oikeassa, Suomessa yrittäjä ei saa sanoa asioita ääneen, koska hänet lynkataan julkisesti. Minua on haukuttu mm. paskaksi yrittäjäksi, kanapääksi, riistoporvariksi, idiootiksi jne. Voisin jatkaa vaikka kuinka. Näistä kommentoijista tuskin kukaan on koskaan työllistänyt ketään.

Keskustelun taso on täysin ala-arvoista. Ei osata keskustella asiasta vaan mennään henkilökohtaisuuksiin. Liekö syy sitten se, että ne oikeat argumentit puuttuvat.

Tsemppiä jatkoon ja pidetään yrittäjien lippua korkealla, kaikesta huolimatta.

Käyttäjän HeikkiSalmela kuva
Heikki Salmela

Tämä valitettavasti johtuu kun emme tunne toistemme asioita ja ongelmia, ja toisaltaan valtava järjestökenttä suoltaa omaa ideologiaan ainoana totuutena.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Lykkyä työhösi työllistäjänä. Teitä kaikkia tarvitaan kipeästi.

Pekka Iiskonmaki

Nyt AY -syndikaatti iski Heikki Salmelaan. On todella outoa, että saavat toimia verovapaasti.

Käyttäjän HeikkiSalmela kuva
Heikki Salmela

Näin se menee kun ko. tahot oli vuosia enemmistöllään Eduskunnassa lakeja kähmimässä niin…….. ja todellisuudessa kansa ei ole tiennyt asiaa koska siitä on vaiettu.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvä Heikki Salmela,

onnittelen perheyrityksenne 6000 työntekijää ja tietenkin teitä yrityksen luojaa - vaikka en tuotteitanne syö.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Vanhapelto;

Minä syön ja hyviä on. Pekonihampurilaisesta tosin poistan salaatinlehden.

Käyttäjän HeikkiSalmela kuva
Heikki Salmela

Kiitos, "myyntimiehenä" kuitenkin kysyn, mikset söisi? Käytämme tuotteissamme erittäin korkealaatuisia raaka-aineita ja joiden laatua todella valvotaan. Jos haluat kuitenkin Hesen Bonuskortin niin lähetä minulle osoitetiedot heikki.salmela@hesburger.fi

Martti Laari

En ota tässä kantaa työn tekemiseen tai sen hintaan tai työajan pidentämiseen. Sen sijaan haluan kiinittää huomiota siihen, että hakiessani ns. "mättösyötävää" Hesen tiskiltä, joudun aina jonottamaan; korostan sanaa aina, annostani pitkän aikaa. Asiakaspalvelukomemuksena voin sanoa, että asiat ovat huonosti. Tarvitaan lisää tekeviä käsipareja. 6000 työllistettyä henkilöä ei vaan riitä hyvä tason saavuttamiseen. Kiitos jo etukäteen.

Käyttäjän HeikkiSalmela kuva
Heikki Salmela

" Hesen tiskiltä, joudun aina jonottamaan" Tätä ongelmaa esiintyy, jos saisimme tehdä paikalliset työehtosopimukset niin tätä ongelmaa ei varmasti olisi. Voisimme järkeistämällä palkata satoja ihmisiä lisää töihin. Nykyinen kustannustaso on vienyt monet ravintolamme kannattamattomaksi ja monet yrittäjät ovat joutuneet lopettamaan.

Käyttäjän MarkoHaavisto kuva
Marko Haavisto

Mutta eikö kuitenkin pitäisi oma pesä katsoa edes suhteellisen puhtaaksi nälkäpalkalla elävistä pätkätyöläisistä ennen kuin vaatii 45h/työviikkoa?

Eikö onnellinen ja itsenäisesti toimeentuleva työntekijä olisi myös tehokkaampi ja parempi asiakaspalvelija?

En väitä, että yrittäjien asema olisi Suomessa hurrattava. Kun yrityksellä menee hyvin niin kaikki ovat kuppaamassa kassasta rahaa ja kun kassa on tyhjä on se oma vika ja kerrotaan, että koita pärjätä. Yhteiskuntavastuuta ja moraalia kaivataan niin yrityksiltä ja kuin ihmisiltäkin. Tästä suosta jossa Suomi on ei nousta kuin töitä tekemällä ja yhteistyöllä. Sitä on vain kovin vaikea saavuttaa jos ihmiset, liian monet ihmiset joutuvat miettimään toimeentuloaan ja pärjäämistään.

Käyttäjän HeikkiSalmela kuva
Heikki Salmela Vastaus kommenttiin #38

Katso tässä samassa kirjoittelussa meidän entisen työntekijä rehellinen kommentti reaalielämästä

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvä Heikki Salmela,

onnittelen PERHEYRITYKSENNE 6 000 työntekijää ja tietenkin teitä itseänne, vaikka en tuotteitanne syö.

Käyttäjän HeikkiSalmela kuva
Heikki Salmela

Kiitos, "myyntimiehenä" kuitenkin kysyn, mikset söisi? Käytämme tuotteissamme erittäin korkealaatuisia raaka-aineita ja joiden laatua todella valvotaan. Jos haluat kuitenkin Hesen Bonuskortin niin lähetä minulle osoitetiedot heikki.salmela@hesburger.fi

Käyttäjän jyrivirmalainen kuva
Jyri Virmalainen

Älä nyt hyvä Hese pienestä suutu! Sinä puhut pelkkää asiaa. Kuka SAK:n orjuuttamilla työmarkkinoilla panee järjestelmälle hanttiin, jos ei edes todellista näyttöä työllistämisestä omaava Hese jaksa jatkaa keskustelua.

Aika panna SAK noudattamaan parlamentaarista demokratiaa. Minä en runsaan kuudenkymmenen vuoden iästäni huolimatta muista yhtään Suomen hallitusta, joka olisi näin selkeästi linjannut, että Suomea johtaa demokraattisessa järjestyksessä valittu hallitus - ei SAK ja sen vihapuhujat.

Tue sinä Hese hallitusta ja jatka blogia tästä aiheesta. Toivon todella!

Käyttäjän HeikkiSalmela kuva
Heikki Salmela

” Tue sinä Hese hallitusta” Kun Juha Sipilä (yrittäjän) voitti vaalit uskoin ja toivoin muutoksen alkavan, näin ilmeisesti suuri osa kansakin toivoi kun äänestivät hänen ajatuksien puolesta. Näköjään meidän valtarakenteet estävät teot. Usko on laantunut kuitenkaan toivo ei ole mennyt.

Sami Askainen

Nyt tarvitaan kansalaisliikettä, joka kiertää seuraavissa vaaleissa vanhojen puolueiden teltoilla kertomassa totuutta näiden kähminnöistä. Kataisen Sari Sairaanhoitajan kustannusvaikutukset, Pekkarisen tuulivoimapisnekset, Häkämiehen Soklin myynti, Lehtomäen Talvivaara ja paskalaki, Sipilän lestamafia, metsähallituslaki, vihervasemmiston muukalaisrakkaus ja suomalaisvihamielisyys yms..

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

Moi.

Minäkin entisenä työntekijänäsi olen koittanut oikoa kavereideni fb-seinillä olleita höpöhöpö-juttuja koskien Heseä työnantajana. Olin töissä vuosina 2003 - 2012. Ensin kesätyöntekijänä, valmistumiseni jälkeen vakituisena, ja aina sain tunteja. Kun muutin pk-seudulle, ylenin nopeasti vuoropäällikköharjoittelijaksi, meinasipa ravintolapäällikkö ja kenttäpäällikkö keskeyttää harjoittelun 4kk jälkeen ja ylentää siinä vaiheessa vuoropäälliköksi, mutta eivät tehneet tuota äärimmäisen harvinaista poikkeusta kohdallani sitten lopulta. 3 kuukautta ehdin olla varsinainen vuoropäällikkö, kun aloitin sijaistavana ravintolapäällikkönä. Ja lopulta sitten olin vakituisena ravintolapäällikkönä 1,5 vuotta Helsingissä, kunnes siirryin politiikkaan.

Kritisoijille olenkin sanonut, että silloin kun olin ravintolapäällikkö, minä palkkasin ihmiset, haastattelin, solmin työsopimukset, tein vuorolistat ja katsoin, että tessiä noudatetaan. On aivan turhaa kaataa nurinaa toimitusjohtajan niskaan, sillä ravintolapäällikkö tai yrittäjä vastaa ravintolansa toiminnasta. Jos käräjille mentäisiin, siellä istuisi nimenomaan rp tai yrittäjä, ei toimari. Ei toimari ehdi kytätä satoja ravintoloita, että onkos siellä nyt varmasti kaikki kunnossa, sitä varten on se organisaatiorakenne, jossa on aika paljon muita rp:n ja toimarin välissä. Onhan ne huutelijat vähän vaitelijaiksi menneet, kun tämän olen kertonut.

Käyttäjän HeikkiSalmela kuva
Heikki Salmela

Kiitos vastauksestasi ja myötäelämisestä, kuten me kaikki Heseläiset teemme. On totta kuten mainitsit, johdon tehtävä on ohjeistaa ja kouluttaa henkilöstö yhtiön arvoihin, eli siirtää tietoa varsinaiseen toimintaan jossa asiakas on se ”työnantaja”, tässä paikallisen henkilöstö on se huippuosaaja, joka luo koko yhtiön toiminnasta mielikuvan. Voi todella sanoa olevani ylpeä Heseläisistä, koska muuten koko yhtiötä ei olisi. Siksi nämä Pamin kirjoittelut jotenkin ahdisti ja jäin kysymää, onko minulta jäänyt jotain huomaamatta. Kaikkea hyvää sinulle elämässäsi.

Käyttäjän BettinaRummukainen kuva
Bettina Rummukainen

En ymmärrä tätä keskustelua, mutta ymmärrän Salmelan vaikenemisen ja yllä olevan kirjoituksen. Siinä kiteytyy juuri se mikä täällä mättää. Käsittämätöntä on että olemme ay -liikkeen keinotekoisesti ylläpitämän luokkayhteiskunnan vankeja. Se, että se vielä uppoaa niin isoon osaan kansasta taitaa olla nykyisen taloudellisen ahdingon suurin syy. Voimia Heikille, on meitäkin jotka sinua arvostaa.

Käyttäjän BettinaRummukainen kuva
Bettina Rummukainen

En ymmärrä tätä keskustelua, mutta ymmärrän Salmelan vaikenemisen ja yllä olevan kirjoituksen. Siinä kiteytyy juuri se mikä täällä mättää. Käsittämätöntä on että olemme ay -liikkeen keinotekoisesti ylläpitämän luokkayhteiskunnan vankeja. Se, että se vielä uppoaa niin isoon osaan kansasta taitaa olla nykyisen taloudellisen ahdingon suurin syy. Voimia Heikille, on meitäkin jotka sinua arvostaa.

Käyttäjän MattiLuopajrvi kuva
Matti Luopajärvi

Yhdyn täysin Heikki Salmelan mielipiteisiin AY-liikkeistä. Niiden yksinomainen tarkoitus on oman vallan kasvattaminen piittaamatta Suomen tulevaisuudesta ja jäsenistönsä eduista. Ei edes jäsenistö huomaa, kuinka AY-liikkeiden toiminta sahaa omaa oksaa palkansaajien ja työttömien alta. AY-liikkeiden alkuperäinen tarkoitus oli huolehtia jäseniensä turvallisuudesta ja hyvinvoinista, eivät valtakunnan hallinta ja edustuksellisen demokratian murentaminen. Työllisyys on nyt tärkein toiminta mihin sen kaikki voimavarat pitää kohdensentaa, ei vallan tavoittelu. Valta turmelee aina. Suomen talouden AY-liike on jo täysin turmellut ja lisää yrittää. Järki hoi, äly älä jätä.

entinen työnantaja
Matti Luopajärvi Oulu

Käyttäjän HeikkiSalmela kuva
Heikki Salmela

Kiitos, onneksi teitä ymmärtäjiäkin on, vaikka olemme vähemmistössä vielä vähähän aikaa.

Pekka Jussila

Heikki hyvä!
Vielä kun yrittäisit ymmärtää senkin asian, ETTÄ KULUTTAJA ON SINUN TYÖN ANTAJASI, niin saatettaisiin asiat oikeaan mittakaavaan.
Hyvin usein juuri palvelutyönantajien, kuten hese, on vaikea ymmärtää kuka tosiaan on työn antaja. Nämä kuluttajat maksavat kaiken myös sinun verosi ja liikevaihdon ulkopuolisen alv:n.
Tässä voinen lyhyesti todeta sen faktan, että yhtään paperikonetta ei maapallolla pyöri, jos kuluttaja ei tarvitse paperia. Joka päivä yrittäjäkin on kuluttaja! (itse olen yrityskuvioissa ollut yli 40 v)

Käyttäjän HeikkiSalmela kuva
Heikki Salmela

”Vielä kun yrittäisit ymmärtää senkin asian, ETTÄ KULUTTAJA ON SINUN TYÖN ANTAJASI” Voin sanoa sinulle ymmärtäväni kun olen ollut 50v. palvelualan yrittäjänä, tehnyt kaikkea mahdollista omakätisesti mm. siivonnut toreja .ym . Ilmeisesti ajatuksesi perustuu, kun uskaltauduin lähteä tähän keskusteluun, ja sain ikään kuin öykkärin maineen, ja näin valitettavasti moni muukin ajattelee. Mutta ei tosiaankaan, olen todella huolissani meidän yhteiskunnan tilasta, luulen minulla olevan näkemystä olen lähtenyt köyhästä demari perheestä rahattomana 19v. yrittäjäksi nolla pääomalla.

Käyttäjän SoileTiitinen kuva
Soile Tiitinen

Hyvä Heikki Salmela. Kirjoititte asiallisen puheenvuoron blogiinne. Olen palvelualan työntekijänä (siivoja sekä kassatarjoilija) kanssanne samaa mieltä siitä, että Suomessa tuetaan ihmiset kotiin. Eli ei ole kannattavaa mennä matalapalkka-aloille töihin, koska eri tuet mahdollistavat saman tulotason ihmisen tekemättä mitään. 45-tuntinen viiko tosin on monelle osa-aikaiselle mahdoton unelma. Siksi minäkin teen kahta työtä. Uskoisin monen osaaikaisen haluavan täydet viikkotunnit. Mutta kuten tekin sanoitte, työhalut tukahdutetaan maksamalla eri tukia, matalapalkka töitä ei kannata ottaa pätkissä vastaan. Työnteon pitäisi AINA OLLA KANNATTAVAMPAA, kuin työttömänä oleilun.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

S.T;"..koska eri tuet mahdollistavat saman tulotason ihmisen tekemättä mitään."
Itse saan vanhuksille ruokaa jakamalla kuukausittain noin 800€/netto, lisäksi soviteltua tm-tukea noin 2-3sataa. Työttömänä sain käteen 500€/kk. Ei siis ainakaan omalla kohdalla, eikä lähipiirissä.

S.T:" 45-tuntinen viiko tosin on monelle osa-aikaiselle mahdoton unelma."
Ei 45-tuntisen viikon pitäisi olla mikään unelma kokoaikaisellekaan.

S.T:"..työhalut tukahdutetaan maksamalla eri tukia"
Eli kaikki tuet pois, niin ihmisten elo/olo paranee, työpaikat lisääntyy sadoilla tuhansilla ja maamme raketoi? En ihan äkkiä usko ammattikuvaasi.

Käyttäjän HeikkiSalmela kuva
Heikki Salmela

Kiitos, ymmärryksestä. On totta että nousemme vain työtä tekemällä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tein koko työurani, kuten myös vaimoni ja nyt myös jälkikasvumme yksityissektorilla, toimin myös aikanaan ay-liikkeessä. Näkemystä, että ay-aktiivit työpaikoilla sutautuisivat työantajaansa vihamielisesti on ainakin minulle vieras. Varmasti tulee ylilyöntejä puolin ja toisin, mutta pääsääntöisesti erimielisyydet sovitaan neuvottelemalla. Kyllä jokainen palkansaaja ymmärtää, että menestyvä yritys on myös sen työntekijälle hyväksi. Mitä tulee ay-liikkeseen yleensä. niin lainaan eläkkeellä olevaa EK:n entistä työmarkkinajohtajaa Lasse Laatusta. "Puheenjohtaja Lauri Lyly johtaa SAK:a viimeistä vuotta. Ilman hänen sitkeyttään ja neuvottelutaitoaan yhteiskuntaopimus olisi ollut haudassa jo aikoja sitten. Lyly tulee jäämään yleistä arviota suurempana SAK:n puheenjohtajana. SAK:n historiassa tähän yltää vain Lauri Ihalainen, lekenda jo eläessään" Näin siis Lasse Laatunen IL 07.03-16.

Käyttäjän HeikkiSalmela kuva
Heikki Salmela

” Näkemystä, että ay-aktiivit työpaikoilla suhtautuisivat työantajaansa vihamielisesti on ainakin minulle vieras” Tämä ei ole mikään odelma minustakaan. Ongelma on kun ”viisaat” miehet ovat tehneet asiasta liian monimutkaisia satojen sivujen paperin joka voitaisiin tiivistää yritystasolla pariin sivuun. Muuta tärkeät asiat voidaan laittaa työlakiin. Meillä on kymmeniätuhansia ihmisiä jotka säätää näiden asioiden kanssa ymmärtämättä ja luomalla vastakkaisasettelua jotta työpaikka säilyisi heillä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei Suomen ongelma ole palkat vaan järjetön verotus ja kalliit elinkustannukset. Nämä eivät ole ay-liikkeen syytä vaan aiempien hallitusten huonoa talouspolitiikkaa joista pahin virhe oli liittyä yhteisvaluuttaan.

Käyttäjän HeikkiSalmela kuva
Heikki Salmela

Voi olla tosin minusta on katsottava eteenpäin ja ymmärrettävä nykyinen tilanne oikeasti, ei pidä uskoa kaikkea liturgioita vaan kannattaa itse tutustua asiaan tarkemmin.

Käyttäjän juhalehtonen kuva
Juha Lehtonen

Kiitos, suurkiitos sinulle Heikki siitä, että olet jaksanut tuoda yrittäjien asiaa esille. Olisi Suomen ja suomalaisten etu, että tekisit niin myös jatkossa. PAMilainen kaunakateus vie Suomen suohon.

Käyttäjän HeikkiSalmela kuva
Heikki Salmela

Kiitos, ehkä myöhemmin, kun ennustamani tilanne alkaa olla päällä.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

"Työtä pitää tehdä entistä enemmän". Sanon, että työtä tulee olla entistä enemmän jotta sitä voisi tehdä. Työtä, joka ei ole tuonti-vaan vientitavaraa. Valtakuntamme ei vaurastu jos pihviliha tuodaan Argentiinasta.

Käyttäjän HeikkiSalmela kuva
Heikki Salmela

Samaa mieltä, Markkinatalous auttaa tässä

Käyttäjän IiroKoppinen kuva
Iiro Koppinen

Ei maallikkona voi varmasti tietää, ovatko palkat kannattavuuden ja kilpailun kannalta sopivalla tasolla. Mutta sen voi sanoa, että on hienoa, että on tällainen kotimainen ketju eikä pelkästään monikansallisia. Ravintolat ovat siistejä ja annokset maukkaita. Mieluummin jonotan hetken kuin maksan annoksen hinnasta vastaavasti enemmän. Jos tuntuu, ettei pärjää tällä työllä niin toivottavasti löytyy joku sopivampi vaihtoehto, ettei tarvi ryhtyä vastarintaan. Mutta ainahan ei löydy.

Käyttäjän HeikkiSalmela kuva
Heikki Salmela

Yhdessä tekemällä pärjäämme ja kun ymmärrämme paremmin toisiamme.

Käyttäjän PauliKiveks kuva
Pauli Kivekäs

Heikki Salmela.
Purjehdin Turusta 2010, koska en kokenut olevani vahva enaan suomalaiseen yrittajyyteen.
Ohittanessani viimeisen kerran kotisi seka "veneesi" todellakin koin suurta ylpeytta nahda toisen ihmisen paasseen hyvaan menoon.
Veneeni pidempi masto oli 29m korkea, meidan purjeillamme ilolla muuutimme muualle.
Burgeri maistuu aina, jos koskaan palaisin Turkuun.
Kiitos 45 vuotta Suomessa :-)

Käyttäjän HeikkiSalmela kuva
Heikki Salmela

Kiitos, kunhan kansamme ymmärtäisi puhaltaa yhteen purjeeseen niin vene alkaisi kulkea oikeaan suuntaan.

Käyttäjän HeikkiSalmela kuva
Heikki Salmela

"mutta mielipiteesi oli tökerö, etten sanoisi ajattelematon. Yrittäjänä en allekirjoita mitään mistä kirjoitit." Voin onnitella sinua kun ilmeisesti et ole alalla jossa kyseisiä ongelmia on. On paljon yrityksiä jotka eivät merkittävästi työllistä niin todella porskuttavat hyvinkin.

Käyttäjän SamiPaatsjoki kuva
Sami Paatsjoki

Tämä maailma on sinällään hullu paikka nykyään, firmojen omistajat haukutaan lyttyyn, jos he pitävät ääntä omista oikeuksitaan/mielipiteistään. Ovat porvaririistäjiä ja työläisten orjuuttajia. Itse olen nykyään pienpalkkainen duunari, mutta ilman näitä yrittäjiä "nauttisin" varmasti yhteiskunnan tarjoamista edusta, mikä on perseestä. Miksei nämä yrittäjät saa sanoa mielipiteensä, ilman että heidän mielipiteensä kyseinalaistetaan ja lytätään? Ajatteleeko kukaan kuinka paljon he uhraavat omaa elämäänsä firman kehittämiseen ja siihen että edes pystyvät tarjoamaan työtä. Maksavat verot,tellit ja lellit,lomat,sairauslomat,äityislomat yms. Ja sitten jos he saavat vuosikymmenien työstä korvauksen, niin eikun kadehtimis vaihde päälle, miksi tuo, kun mää en saa? Suomessa kateus kun voittaa kiimankin, ei jumalauta. Enkä ota kantaa onko heidän työaika homma ok, vai ei. Mutta jos Mr Salmela työllistää n 6000 henkilöä, perkele! Työllistä itte, katsotaan sitten mikä on mielipiteesi. Tuskin on hänen tai kenenkään muunkaan yrittäjän vika/syy, että Suomibyroslaviassa yrittäminen on vähän jaa saatanan kallista.
Ugh. Nyt pää pois perseestä ja ollaan onnellisia siittä että on työtä, ees vähän! Ei tässä hurraahuutoja tartte heitellä, vaan painettava, kaikkien meidän hommia, vaikka sit vähän pienemällä palkalla, tuettava yrittäjyyttä, että heillä olisi mahdollisuus palkata jengiä hommiin. Se "saavuttettujen etujen" aika meni jo.
Terv: Sami 42 vuotta

Käyttäjän HeikkiSalmela kuva
Heikki Salmela

Aika tyhjentävästi sanottu, sinulla on asennetta yrittäjäksi, kiitos tästä hyvin ymmärrettävästä kannanotosta.

Toimituksen poiminnat