HeikkiSalmela

Kaikki blogit puheenaiheesta Äärioikeisto

Jussi Halla-aho - miksi puolueesi kannattaa Venäjä-pakotteista luopumista?

Niiden [Yhdysvaltain asettamien Venäjä-pakotteiden] motiivi on väärä. Sisäpolitiikalla yritetään tehdä ulkopolitiikkaa. On naiivia ajatella, että vain Venäjä olisi yrittänyt vaikuttaa toisen maan vaaleihin.” (Laura Huhtasaari (PS), IL 17.8.2017).

Persut istutettiin arvojensa mukaisesti äärioikealle

Valtiopäivien ensimmäinen keskustelu käytiin istumajärjestyksestä. Monet leimasivat sen arvottomaksi näytelmäksi. Se ei ollut arvoton, vaan arvot olivat keskustelussa vahvasti esillä.  

Ruotsalainen kansanpuolue oli jo viime vaalikaudella esittänyt muutosta istumajärjestykseen. Sen edustajat halusivat paikan salin keskiosasta, koska puoluekartalla he kuuluvat liberaaliin keskustaan. Muutos oli syytä tehdä nyt, kun valtiopäivien alkaessa perinteiseen tapaan päätettiin istumajärjestyksestä.

Euroopan äärioikeistoa kokoontuu Tallinnassa - kuka edustaa persuja?

Yksi Euroopan äärioikeiston johtohahmoista, "Ranskan Huhtasaari" Marine Le Pen, on tulossa lähiaikoina Tallinnaan yhdessä monen muun "oikeistolaisen" kanssa. Lisätietoa on luvassa lähipäivinä. Näin kirjoittaa Facebookissa virolaisen EKRE-puolueen parlamentaarikko Jaak Madison.

Poliittiseen keskustaan on tulijoita - Mitä ovat "ääri-ideologiat"?

Eduskuntaryhmät – lukuunottamatta perussuomalaisia – tahtovat aloittaa uuden eduskuntakauden kiusanteolla. Muuksi ei voi sanoa sitä, että perussuomalaiset kansanedustajat halutaan siirtää vastoin omaa tahtoaan täysin eri paikkaan kuin missä puolueen edustajat ovat tavanneet istua jo vuosikymmenten ajan. Miksi RKP:n toive omista istumapaikoista tahdotaan toteuttaa, mutta perussuomalaisen toivetta ei tahdota? Puolueellista!

Miksi istumajärjestystä muutetaan? "Moni puolue näyttää sekatavarakaupalta"

 

"Katso miten puolueet sijoittuvat poliittiselle nelikentälle

Kuvissa on poliittinen nelikenttä, jossa jokainen Ylen vaalikoneeseen vastannut ehdokas näkyy pisteenä.

Pyysimme myös eduskuntapuolueilta vastaukset vaalikoneeseen saadaksemme selville puolueiden viralliset kannat kysymyksiin. Puolueen kanta näkyy omana pisteenä.

Tavio: ”Etsimme kultaista keskitietä”

Aika kauan saa etsiä kultaista keskitietä. Varsinkin kuin kielenkättö on lähes aina agressiivista ja muita leimaavaan. Oikea reuna on noille täysin oikea paikka. Mut hei aina voi uhriutua ja syytellä muita.

https://demokraatti.fi/perussuomalaiset-pettyi-uuteen-istumajarjestyksee...

Nuivat vainoavat toimittajia Itävallassa ja Virossa

Niissä maissa, joissa oikeistopopulistit ovat päässeet maailmalla valtaan, on alkanut toimittajien kiusa ja vainoaminen. Niin on tapahtunut myös Itävallassa, jossa kohistaan FPÖ-puolueen johtoon kuuluvan Harald Vilimskyn käytöksestä yleisradioyhtiö ORF:n TV-lähetyksessä. Vilimsky ei ollut tyytyväinen toimittaja Armin Wolfin esittämään kysymykseen ja uhkaili tätä "seurauksilla."

USA:n fundamentalistikristillisen oikeiston pimeä raha Euroopassa

Kymmenet europarlamentaarikot ympäri Eurooppaa ovat syvästi huolestuneita openDemocracy -julkaisun selvitystyön paljastuksista, joiden mukaan lukuisat USA:n fundamentalistikristillisen oikeiston järjestöt ovat käyttäneet kymmeniä miljoonia dollareita pimeää rahaa eri tasoilla tapahtuvaan vaikuttamistyöhön Euroopassa viimeisen kymmenen vuoden aikana. Europarlamentaarikot ovat erityisen huolestuneita vaikutusyrityksistä toukokuussa pidettäviin europarlamenttivaaleihin ja vaativat komissiolta toimia.

Näkökulma: Rasistiset valeuutiset vellovat Notre Damen ympärillä

Historiallisen Notre Damen katedraalin palo on järkyttänyt syvästi ranskalaisia ja koko Eurooppaa. Katedraalin täydellinen tuhoutuminen oli Ranskan varasisäministeri Laurent Nunezin mukaan vain puolesta tunnista tai jopa vielä lyhyemmästä ajasta kiinni.

Katedraalin keskitorni luhistui palon myötä, mutta kuuluisat kellotornit saatiin pelastettua. Tämän hetkisten arvioiden mukaan viranomaiset epäilevät, että tulipalo liittyy kirkon katolla tehtyihin remonttitöihin, mutta tämä ei ole estänyt erilaisten valeuutisten leviämistä.

Uutistoimisto AFP: Äärioikeiston ryntäys Suomessa

Uutistoimisto AFP (Agence France Presse) uutisoi tänään "äärioikeiston ryntäyksestä" Suomessa. Toki myös sosialidemokraattien hiuksenhienosta vaalivoitosta. Jussi Halla-ahon "kovan linjan siipi" vei AFP:n mukaan persuja yhä kauemmas oikealle vuonna 2017.

AFP on maailman vanhin ja tänä päivänä maailman kolmanneksi suurin uutistoimisto. Viime viikolla AFP kertoi, että Suomessa on Länsi-Euroopan maista vähiten ulkomaalaisia, mutta eniten rasismia.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä